HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Kritika: MERCENARY FOR JUSTICE (2006)

Konya Sándor 2009.07.12. 08:42

Steven Seagal egy bulldózer erejével és egy buddhista szerzetes nyugalmával aprítja a népet

Nem lehet ezt az embert nem tisztelni. Steven Seagal nem csupán egy akciófilmekben szereplő színész, Ő egy Ikon, akit muszáj imádni, még ha sok vacak filmben is játszik. Egy valamiben lehet bízni: Seagal az Seagal marad. Nem fog játszani homokost, vagy épp nyugállományba kerülő politikust, vagy szerelmes fickót, vagy legalábbis ha már szerelmes, akkor széttöri kezét-lábát annak aki egy rossz pillantást vet kedvesére. A lényeg hogy Seagal-ban bízhatunk, mert ő nem változik, és a súlyát most hagyjuk. Mert ugyan ki tud mondani még egy olyan akcióhőst, aki ilyen súllyal még mindig henteli a rosszfiúkat? Ugye hogy nincsenek olyan sokan?

A történet egyszerű, és olyan amit láthattunk már sokszor. Seagal-t megkérik a rosszfiúk hogy vegyen részt valamiben, mert ha nem teszi amit mondanak, akkor a családját megölik. Erre ő persze látszólag együtműködik, de nem is lenne Seagal ha nem b*szná át a rosszarcúakat, és nem menne át rajtuk bulldózerként. Na persze a szokásos nyugodt, halk hangulatában.

Az akciók ebben a filmben igen impresszívek, tetszett a képivilága az egésznek, láthatóan az alkotókra nagy hatással volt a Ryan közlegény megmentése kézikamerás harcai, illetve a Sólyom végveszélyben szűrővel átitatott háborús világa. Bár itt Steven többet használja a fegyverét mint a tenyerét, azért itt is néhol megvillantja eme tudását, például egy jelenetben ahol egy mosdóban kerül összetűzésbe az egyik fegyveressel. Naná hogy leteperi, kioszt néhány pofont aztán fekszik is a földön a tag. Jó jelenet. Aztán táncol egyet a szerelmével(?). Menő!

Az egyik dolog amiért annyira bírom a Nagyember filmjeit, az az erőszak. Mindegyik filmjében kellő mennyiségű erőszak van, és ez bizony a mostani nagy akciófilmekből hiányzik. Itt viszont törnek a csontok, nyakakak roppantanak, ha lőnek akkor pedig látszik a vér. Azért látszik hogy ezek a videóra készített akciófilmek még tényleg a műfaj rajongóinak készülnek, akik anno imádták Van Damme-ot, Seagal-t, Dolph-ot. Ők még tartják a frontot, és ha Seagal filmjei hullámzó minőségűek is, muszáj őt becsülni ezért, és muszáj imádni a stílusát. Én imádom. Remélem még sok filmet csinál.

Címkék: kritika 2006 erőszak akció vér steven seagal straight to dvd

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr391241344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása