HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Will Smith - Double Feature

Konya Sándor 2009.08.14. 18:35

A mai nap folyamán megnéztem 2 Will Smith-filmet. Mielőtt belemennék e két film részletesebb elemzésébe, hadd mondjam el véleményemet erről a manapság rettenetesen felkapott és - hozzátenném jogosan - imádott sztárról. Vagy tudjátok mit? Hagyjuk is azt a kifejezést hogy "sztár", mert ettől sírógörcsöt kapok. Ez olyan elterelő, ha azt hallom hogy "sztár", akkor mintha már nem is számítana a színészi játék, csak azt látom magam előtt ahogyan vakon osztogatja az autogrammokat, meg poénkodik a premiereken, kedves a képernyőkön, egy igazi szörnyeteg a színfalak mögött, és olyan gázsit kér minden egyes kis szerepért hogy a plafon leszakad. Persze, nem tudom hogy Will Smith ilyen-e, de akkor is hagyjuk most a sztár Smith-t, inkább foglalkozzunk a színész Smith-szel. Ez a jóképű fiatalember 1968-ban látott napvilágot Pennsylvaniában, és első sikere a Bad Boys című akcióklasszikus volt Michael Bay vezénylete alatt. Onnantól, de inkább a Függetlenség napjától számít igazán felkapott színésznek Willie. Karizmatikus megjelenés, humor, megfelelő orgánum, adott minden. Színészi tehetség? Van neki, az az igazság. Tehetséges a srác, mert ugyan hogyan máshogy kaphatta volna meg Ali szerepét Michael Mann filmjében? Abban a filmben fantasztikus volt! Jó a srác nagyon, van benne potenciál.

Na most ez a két film, melyet megtekintettem, az a Seven Pounds, és a Legenda vagyok. Egyik sem kiemelkedő, egyiket sem fogom agyon-nézni, de mindkettő a nézhető-kategóriába tartozik.

Seven Pounds

Mit is mondjak? Will Smith baromi jó! Rosario Dawson csodálatos! Ööö...Ehhem...Ennyi? Hát mondhatni. Sajnos a forgatókönyv olyan titkozatos, hogy a nézőnek nem hagy azonosulási teret, vagy csak nagyon keveset. Oké, valamennyire izgalmas az alapsztori, tetszetős, de sajnos nincsen eléggé kibontva, kissé hézagos, és nem elég kielégítő. A rendezés jó lenne, de tényleg itt a helyzet az hogy a forgatókönyvön múlt, semmi máson. Így nálam ez csak egy közepes, egyszernézős film néhány emlékezetes pillanattal, mint például a végén az öngyilkosság. Az kemény volt. Ennyi...Sajnos.

I am Legend

Ez már egy fokkal jobb Smith-film, bár ez sem éppen egetrengető, de mondjuk azt: korrekt, izgalmas, egyszer jó, kitűnő szórakozás, bár azt nehezen tudom megbocsátani hogy CGI-szörnyeket használtak, mert baromira meglátszott. Mindegy, lépjünk ezen szépen túl. Smith itt jó, remekül formálja meg a figurát, a hangulat nagyszerű, a látványvilág szép, nekem tetszett nagyon. Persze, lehetett volna sokkal durvább is, de ne legyünk ennyire telhetetlenek, így is elég durva néhol a film.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr211309774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaulReal 2009.08.14. 20:55:51

A legenda vagyok elképesztően jó film. Bármikor meg tudnám nézni.
süti beállítások módosítása