HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Sorozat: LIE TO ME (Hazudj, ha tudsz)

Konya Sándor 2009.07.16. 08:50

Tegnap indult a Tim Roth főszereplésével fémjelzett sorozat, és - ugyan nem terveztem be - de megnéztem, mert pont akkor kapcsoltam oda amikor kezdődött, és mert Roth a kedvenc színészeim közé tartozik. Nagyon szeretem a munkáját, imádtam őt a Reservoir Dogs-ban, a Pulp Fiction-ben, meg baromi jó volt a Hoodlum-ban mint könyörtelen rosszfiú. Ő egy igazi fenegyerek ami a színészetet illeti, és a szerepválasztásait. Nem sokszor látjuk őt nagy, hollywood-i sikerfilmekben, kerüli a nagyköltségvetésű produkciókat (azért mindennyiunk nagy örömére, a The Incredible Hulk-kal kivételt tett), inkább szerepel kis független filmekben, ezzel a pénzt a háttérbe szorítva, előtérbe helyezve a minőséget sokszor és a művészetet.

"Minden homo sapiens hazudik."

A Lie To Me egy csávóról szól aki tulajdonképpen egy élő, mozgó hazugságvizsgáló, a bűnözők rémálma, mert egyetlen arcrezdülésedből, apró mimikádból megállapítja hogy igazat mondasz-e vagy hogy éppen mit érzel, milyen érzelmet próbálsz elrejteni. Manapság sok sorozat épül ilyen hóbortos, bogaras, különös képeségekkel megáldott emberkékre, elég ha megnézzük Dr. House-t vagy éppen Monk-ot. Mindannyian különcök, van valami képességük (nem természetfeletti) és egyikük sem hibázik, csak egy évadban egyszer vagy annyiszor sem. Megmondom őszintén, jól szórakoztam ezen a bevezető epizódon, Tim Roth úgy láttam élvezte az alakítást, lubickolt a szerepében, szóval lopta a show-t mint az állat, ahogyan szokta. Egyébként nem egy nagy sorozat (vagyis így az első rész alapján), nagyon sok extra nincsen benne, a történet sem nagy eresztés (egy fiatal srácot azzal vádolnak hogy meggyilkolta a tanárnőjét, de jön Roth és kideríti hogy ez nem éppen úgy volt), a végén van megoldás, semmi stressz, közben még némi humormorzsára is jutott idő, természetesen ezekért is Tim a felelős, őt egyszerűen élvezet nézni ebben a szerepben (is). A karaktere tetszik, olyan tudjátok, nem az a tipikus boldog fickó, hanem olyan aki a munkájának él, a felesége elhagyta, a lányával viszont jó a kapcsolata, bár ahogy elnéztem vele sem beszél túl gyakran, de erre gondolom majd fény derül előbb-utóbb az elkövetkező részekben. Egy szó mint száz, élvezetes sorozatnak ígérkezik, lehet még a végén rákattanok és a következő epizódot is meglesem, mert mondom, egyrészt Roth-fan vagyok, másrészt meg...Jó kis kikapcsolódás nézni hogyan és milyen arcrezzenéseket vesz észre, ezzel lebuktatva a hazug alakokat.

Címkék: sorozat 2009 dráma tim roth

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr461248766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása