HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

G.I. Joe - néhány kósza gondolat

Konya Sándor 2009.07.11. 11:30

Csak hogy tudjátok, én kölyökként nagy G.I. Joe-fan voltam. Sőt, tovább megyek: még most is játszanék velük így 19 évesen, ha nem tűntek volna el, és nem lennének darabokban. Imádtam játszani velük, éjjel-nappal nyűttem őket, olyanok voltak mint a legjobb haverok, de komolyan. És most lehet hülyének nézni, de ez az igazság. Aztán "felnőttem". Azaz papíron felnőttem, de még mindig olyan gyereklelkű ifjonc vagyok mint voltam. A G.I. Joe a gyermekkorom szerves része volt. Mint másoknak mondjuk a futball az apukával, vagy lányoknak a barbizás, vagy megint fiúknak a horgászás, már ha az apa olyan volt hogy szeretett horgászni. Én nem voltam érdekelt sem a sportban, sem az autókban, engem egy dolog érdekelt: a filmek, és ehhez hozzá tartozott az akciófigurák iránti rajongásom. Ezekkel a figurákkal játszottam el egy-egy filmnek a jeleneteit, vagy épp olyan jeleneteket, amiket én magam írtam le egy kis füzetbe. Sajnálom hogy ma már nem lehet őket kapni boltokban, csak el-elvétve, és azt is sajnálom hogy valószínűleg a következő generáció már nyomát sem fogja látni szegény Joe-nak, ki tudja mikkel fognak játszadozni a kölkök 10-20 év múlva. Pedig oltári jó volt amikor vittem mindig őket az iskolába, és egy csomót játszottunk velük kedves osztálytársaimmal. Mindegyiknek kitaláltam valami kis háttértörténetet, volt ott még köztük erőszaktevő is. Jézus, oké, kicsit már gyerekként is beteg voltam, rohadt filmek ugyebár. Kenjük azokra a dolgot. :)) Szóval eszméletlen jó ezekre az évekre visszaemlékezni, de tényleg. Ó, azok a felhőtlen évek, óó! Visszasírom, esküszöm néhanapján. Dehát, lélekben még mindig ugyanaz a gyerkőc vagyok mint akkor voltam. Csak a különbség az, hogy magasabb lettem. És hamarosan itt van az egészestét, élőszereplős mozifilm!!!

 

Apropó mozifilm! Az előzetesek alapján jókora csalódásnak ígérkezik legalábbis szerintem, és azt hiszem egyetért velem minden tiszta szívű G.I. Joe-geek, hogy azok a bizonyos gyorsító ruhák, amiben mindegyik úgy néz ki mint egy hatalmas konzervdodboz, vagy mint egy rossz Vasember-replikáns, egyszerűen nem méltó az alapanyaghoz, mondhat akármit a rendező, hogy ő mennyire hűséges a mitológiához. Mert szerintem nem az. Persze végülis ki tudja? Talán végül egy - ha nem is maradandó - de szórakoztató és agyzsibbasztó moziélményben lesz részünk, és ki tudja, talán úgy fogok kijönni a moziból hogy repetát kérek. Na jó, erre kevés esélyt látok, de sose tudhatjuk.

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr401240100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.07.11. 19:51:32

ja a jó kis Gi joe-s idők. transformersre emlékszel? az se volt rossz.

Konya Sándor 2009.07.12. 07:58:46

@gólhaj: igazság szerint engem nem fogott meg annyira mint a G.I. Joe-k, a Transformers-mániás inkább bátyám. :)) De amúgy vannak a polcomon régebbről képregények, még a '90-es évek elejéről, egy pár darab. Mármint Transformers-es.

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.07.12. 14:09:07

emlékszem még a 80-as évek végén látott angol nyelvű rajzfilmekre. cobra hangja fullra hasonlított starscream hangjához az angol szinkronban. Mondjuk magyarul talán csak a g.i.joe volt látható itthon.

Konya Sándor 2009.07.12. 17:49:39

Nem tudom, szerintem a Transformers is volt...De nem vennék rá mérget, akkor még alig-alig éltem (értsd: még nagyon kölyök voltam). :)) De bátyám mintha említette volna, ő biztos nézte anno a Transformers-rajzfilmet. Persze lehet hogy eredeti hanggal látta egy külföldi csatornán? Ó, tudja szösz...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.07.12. 18:26:37

Az előzetes alapján én se várok sokat a mozifilmtől, rendesen el fognak térni a megszokott rajzfilmhangulattól.

Konya Sándor 2009.07.13. 08:35:39

Hát igen. Én speciel szívesebben néznék meg egy olyan old school G.I. Joe-filmet, minden CGI effektus nélkül, kevés pénzből. Sokkal jobbat lehetne csinálni. Ja, és akkor már legyen egy kicsit sötét meg durva helyenként...Eh...Álmodozni lehet.

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.07.13. 22:04:44

@Konya Sándor: nekem angolul volt szerencsém látni. emlékszem, cobranak a hangja starscream hangjára hasonlított, ez egy kicsit elvette a varázsát, de azért még éltem a dolgot.
ahogy az akkori szinkronhangok nehezen aktivizálhatóak újra, gondolom a sztori is csak alapjaiban fog hasonlítani. az összes mostani rajzfilm-átirat kap egy jó adag újítást szinte minden esetben. itt van pl. a watchmen. mondjuk az ererdetit sem ismerem túlzottan, így olyan volt nézni, mintha nemtom vmi nyugdíjas lennék...de azér' elment.
süti beállítások módosítása