HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Kritika: MY BLUEBERRY NIGHTS (2008)

Konya Sándor 2009.06.30. 11:14

Elbűvölő, megnyugtató, csodálatos romantikus film

Valahogy előre sejtettem hogy odaleszek ezért a filmért. Pedig sok csalódott véleményt olvastam róla, és tényleg rengetegen szidják Wong Kar-Wai amerikai debütjét, és én megint széttárt karokkal, ráncolt szemöldökkel, értetlenül állok a dolog előtt. Persze megszoktam már hogy az én ízlésem folyton szembeütközik másokéval, én olyan filmeket is szeretek amit mások erősen utálnak ér értelmetlennek találnak. Sok ilyen volt már, de ilyenkor mindig azt mondom hogy szarni a többiekre, a filmek azért szépek, vagy mégúgy a művészet, hogy mindenki számára mást jelent, mindenki mást lát bele, senki nem látja ugyanazt a filmet. Valakinek egyes film rengeteget jelent, megint másnak az a film egy rakás szemét. Ízlések és pofonok ugyebár, ez örök közhely, és mint olyan, nagy igazság van benne.

 Jude Law és Norah Jones

 Hogy mi olyan különleges ebben a filmben számomra? A kinézet, a hangulat, a szereplők, és az az eredetiség ami mostanság hiányzik a legtöbb romantikus filmből. Szomorkás, melankólikus andalgós film ez, ami szinte készteti az embert arra hogy olvadjon el ott helyben mint vaj a forró serpenyőben. Nem akar többet mondani mint amit mutat, csupán elmeséli egy lánynak az útját a szerelem felé. Oké, ennél persze többről van szó, de ha jobban meggondoljuk, a lényeg ez. Road-movie ha úgy vesszük. A főszereplő Norah Jones olyan ennivaló, olyan szeretnivaló csaj ebben a filmben, ember legyen a talpán aki nem szeret belé ahogy ott alszik el egy tál áfonyás torta mellett. Ahogy eszi a tortát! Könyörgök, ez olyan momentum aminek ott a helye a legemlékezetesebb pillanatok gyűjteménye között. Varázslatos. Jude Law nem tartozott a kedvenceim közé soha, de itt...Nos itt egyszerűen egy pokoli szimpatikus ürge. De tényleg. Muszáj bírni a csávót. Amikor előadja a kulcsos sztorikat, vagy amikor találkozik az orosz barátnőjével, és ott cigiznek együtt kint. ("Még mindig sodortat szívsz?") Francba, kedvet kapok ilyenkor én is egy cigarettához. Az a könnyedség ami körbelengi a filmet, az megöl engem esküszöm. Az a stílus! Mutassatok még egy ilyen filmet! Ez a tökéletes film ha a pároddal meg akartok valamit nézni! Könnyű szombati romantikus estékre ajánlott, és esküszöm ha lesz barátnőm megnézetem vele majd, és ha nem tetszik kiadom az útját azon nyomban (najó, ez most túlzás volt). Remélem kedvet kapott valaki a filmhez. Már azért megérte akkor megírni ezt a rövidke "élménybeszámolót". Komolyan, nézzétek!! Hagyjátok azokat az elcsépelt közhelyekkel bíró Sandra Bullock-Hugh Grant komédiákat, azok szart sem tudnak a romantikáról! Nem annyit mint ez itt. A My Blueberry Nights.

Végeztem.

 Az évtized egyik legjobb romantikus filmje

Címkék: kritika szerelem 2008 dráma romantikus jude law road movie my blueberry nights norah jones

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr851217396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása