HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Kritika: X-MEN ORIGINS: WOLVERINE (2009)

Konya Sándor 2009.06.28. 13:49

Egy totálisan félresikerült képregényadaptáció

Pedig ígéretesnek tűnt, de tényleg. Elvégre Rozsomák volt az X-Men széria egyik legjobb karaktere, a filmekben ő volt talán a legjobb, Hugh Jackman olyan élettel töltötte meg hogy el sem tudtam képzelni hogy másvalaki bújjon kedvenc pengés barátunk bőrébe. Amikor megtudtam hogy külön mozifilmet szentelnek neki, örültem, mert úgy gondoltam ezt nem lehet elcseszni. Nem ez volt életem első tévedése.

A legfőbb baj a filmmel az az hogy megvan benne ugyan a potenciál, de a mellékszereplőket annyira elpazarolja hogy rossz nézni, valamint az eredeti alapanyagot totálisan figyelmen kívül hagyja, mintha abban bíztak volna hogy vannak olyan kreatívak és profik hogy létre tudnak hozni egy új amolyan Ujvilági Rozsomák-univerzumot. Hát nem tudtak, akármennyire is próbálkoztak vagy nem próbálkoztak.

Már a történet felütése is sántíott, már ott sejtettem hogy nem lesz ennek jó vége. Mert mi a francnak kellett megmutatni a kölyök Rozsit? Minek?? Nem tudom a választ. A másik meg hogy az a csontkarom irtó idiótán nézett ki, nem tudom kinek volt az ötlete. A másik meg hogy ezek az eredettörténetek nem mindig jó ötletek, mert van hogy nem kell, egyszerűen NEM KELL megmagyarázni, elmesélni hogy honnan jött az illető, akármilyen izgalmas szereplő, nem kell megmagyarázni rejtélyes múltjának minden egyes szegletét, mert az elrontja az összeképet. Ami jó a filmben, az egy akciójelenet és Liew Schrieber. A motoros üldözés pofásra sikeredett és Liew alakítása jó volt mint Kardfogú, továbbá Gambit is menő volt, de őt is elhanyagolták. Egyáltalán akkor mi a szarnak rakták bele? Na mindegy. De van még itt egy csomó szereplő akiknél az volt az érzésem hogy az alkotók csak villogni akartak a rajongók előtt hogy "Hú, nézzétek benne van Gambit, meg Deadpool, ja és nézd, Haspók! Na most mondjátok hogy nem kedvezünk nektek!" De közben olyan mintha azt is mondanák magukban: "Nesztek hülyék, itt van néhány csont, rágjátok!" Köszi szépen. Ja, és Deadpool...Rémesen elgányolták szegényt. A végén nem értettem hogy mi a franc van vele. Az nem Deadpool volt, az valami más volt. Aztán Danny Huston Stryker-je is sokkal gyengébb volt mint Brian Cox-é. Legszívesebben bemostam volna neki egyet, és ezt most rossz értelemben mondom. Béna volt nagyon.

Ami Hugh Jackman-t illeti, most már kételkedek abban hogy ő a tökéletes Rozsomák. Azt nyilatkozták hogy megmutatják Logan állatias oldalát is, de ez nagyon nem jött össze, ilyen jófiús még soha nem volt. Könyörgök, állatnak kellett volna lennie, nem ilyennek!! Ez Rozsomák, gyerekek!! Néha persze kivillantja foga fehérjét, de az is már nevetséges inkább. Domesztikálták kedvenc mutánsunkat. Ez van...Életem egyik legfájdalmasabb és legdühítőbb moziélménye volt ez.

Címkék: kritika nyár akció bosszú képregény adaptáció hugh jackman rozsomák x men blockbuster spin off családbarát akció

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr221213440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása