HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

BAD LIEUTENANT (Mocskos zsaru)

Konya Sándor 2009.07.06. 08:15

Nem egy könnyű film ez, sőt meglehetősen nehéz és kemény, de olyan alakítást nyújt Harvey Keitel, amitől a néző garantáltan a szék alá szarja magát, már ha lehet ilyet csinálni, mert amit művel az ipse a vásznon, az valami földöntúli. A kilencvenes évek terméke ez a film, Abel Ferrara kicsikéje, és minden csak épp nem vidám hangvételű matinémozi. Igen, humor van benne, egy nagyon de nagyon keskeny humorréteg, aléig észrevehető, de ott van, de az is olyan fekete hogy nem feltétlen a nevetés jut a nézőnek róla eszébe. Például amikor Keitel karaktere elkap két lányt mert nem volt bekapcsolva a hátsó lámpájuk, aztán kér valamit tőlük, cserébe ő is csinál valami. Mocskos dolgok. Ilyen jelenetet rikán lát az ember, mostanában ilyet nem is engednének, de itt ebben a filmben merészen kivágják sok embernél azt a bizonyos biztosítékot néhány kemény jelenettel.

Sokaknak biztos nem tetszik ez a brutalitás ami ebben a filmben jelen van, de ha valaki igazi filmrajongó, annak látnia kell életében legalább egyszer. Ha másért nem, hát azért hogy Harvey Keitel merész és fantasztikus alakítását megcsodálhassa. Mert ez az ember nem ismer határokat, olyan végletekbe megy, olyan mélységig hatol a karakterben hogy az ember rémülettel nézi, ugyanakkor csodálkozva hogy ez az ember nem semmi, ez aztán igazi színész, Oscar-t neki! Nos, Oscart nem kapott az alakításáért, és ez sajnálatra méltó, de leginkább szánalmas hogy az Akadémia tagjai nem veszik észre micsoda erő van ebben az emberben. Más nem tudta volna így megcsinálni, csakis Ő, ebben biztos vagyok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr421229113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása