HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Remake-őrület

Konya Sándor 2009.07.04. 19:52

Hollywood mindenre ráteszi a kezét amire csak tudja, ötletek híján pedig még a klasszikusokat sem kímélik

"You're funny guy, Sully..."

Innen látni hogy az álomgyár milyen nagy gondban van. Írtam már erről pár bejegyzéssel korábban, de bővebben szeretném kifejteni véleményemet. A napokban újra és újra olvashatunk olyan híreket, mint például hogy újracsinálják a Kommandó című Schwarzenegger-filmet. Na most a '85-ös akcióklasszikus nem éppen arról volt híres hogy milyen nagy és eredeti sztorival rendelkezik, hanem a lényeg az volt hogy mennyi akció van benne és hogy Arnold hogyan rúgja seggbe a rosszfiúkat. Ezt szeretnék most megcsinálni The Rock-al, a pankrátorral akit láthattunk már Skorpiókirályként, vagy pedig a Doom moziváltozatában, ahol ugyan kemény volt és volt bazinagy fegyvere, de úgy gondolom az az ember inkább amolyan karikatúrája, paródiája saját magának illetve az akcióhős-nek. Túlzásba vitt arcmimikája nevetségesé tette az alakítást. Na persze attól még maga a film igen szórakoztató volt, de kétlem hogy sikeresen meg tudná formálni John Matrix-ot, ugyanakkor meg kíváncsi lennék kinek az ötlete volt egyáltalán hogy újra vászonra vigyék a filmet! De gondolom előjönnek valami irtó eredeti ötlettel, mint például biztos van egy eredeti forgatókönyve, amit annak idején elvetett a stúdió, és aminek sokkal nagyobb története van. De ez így akkor is egyre kínosabb, ha már ilyen filmeket akarnak remake-elni, ahelyett hogy előjönnének valami új sztorival, új címmel, új cselekménnyel, itt baszakodnak - már elnézést - és korbácsolják a filmrajongók tűréshatárát.

Vannak még csodák

Nem minden remake rossz ötlet, sőt vannak filmek amikre ráfér egy kis vérfrissítés, főleg ha olyan rendezők művelik mint mondjuk Martin Scorsese. Ő pályafutása során készített 2 feldolgozást, mindkettő remekbeszabott mű, és az egyiknek az eredetije már önmagában lassan klasszikusnak számít, ő mégis képes volt élettel megtölteni a remake-et, és önálló mesterművé nőtte ki magát, sőt még egy Oscar-t is bezsebelt, ami nem kis szó! Ez volt a The Departed, ami sokak szívébe belopta magát. Az eredeti volt a Szigorúan piszkos ügyek, ami valóban egy fantasztikus zsarudráma, az utóbbi idők egyik legjobbja, nem csupán hongkongi viszonylatban mondva, hanem világviszonylatban nézve. Az új verziója a filmnek még keményebb, erőszakosabb alkotás, nyersebb és humorban sem szűkölködik, Scorsese csúcsformáját nyújtotta, a nézők pedig csak kapkodják a fejüket, annyi nagy nevet sikerült összehívni a filmhez. DiCaprio, minden tinilány kedvence végérvényesen értelmes, komolyan vehető érett színésszé vált, ahogy Matt Damon is, és Alec Baldwin pedig megmutatja hogy még él és virul, Nicholson meg egész egyszerűen

 Melléfogások

Rémes melléfogások közé tartozik a sokak által abszolút felesleges, általam viszont tűrhetőnek tartott Halloween feldolgozása Rob Zombie rendezésében. Carpenter kultfilmjét fogta és átírta a saját képére, megfűszerezte némi romlott családi háttérrel, megmagyarázva ezzel Michael Myers rémes attitűdjét, ami még érdekes volt, de ami utána következett az nem volt más mint az eredetinek egy véresebb, durvább verziója. Másolta, és mást nem tett. Szexelő tinilányok, vér és szenvedés, és az egyik legfeleslegesebb remake. Viszont kétségtelenül szórakoztató film, és ha másért nem, azért megérte megcsinálni, ha mondjuk a folytatás beválik, ahol már nem kell ragaszkodni olyannyira az eredeti alapanyaghoz. Szurkolok.

Psycho, Gus Van Sant...Rémlik valami? Ugyanaz pepitában? Komolyan? Na ne már! Hitchcock forog a sírjában. Szót se róla.

Lesz ez még így se?

Let the Right One In készülőben, Conan vár, Argento-filmeket is fel akarnak melegíteni, még több Hitchcock-film, és ki tudja mit akarnak még. Talán egyszer lesz Star Wars-remake is. Vagy Rambo. Mert miért ne? Megtehetik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr531226829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása