HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Pár szó a BASTERDS-ről és egy előzetes

Konya Sándor 2009.06.30. 09:47

Már két bejegyzéssel ezelőtt írtam a filmről, de úgy gondoltam rászánok még egyet, mert tényleg, ha valamire, hát erre kell szánni. Szóval a Basterds-ről tudni kell hogy Tarantino olyan 10 évig dolgozott a forgatókönyvön, és volt idő amikor még úgy állt a projekt hogy olyan veke lesznek benne mint Stallone, Bruce Willis, Schwarzenegger, szóval ilyen nagy legendák, ezt aztán jól megcáfolta azzal hogy szépen leszerződtette Brad Pittet, a sokak által utált Eli Roth-ot meg még néhány ismeretlen, sorozat-arcokat. Váratlan húzás, de azért Tarantinóra jellemző: szereti meglepni az embereket, és hát ő aztán tényleg azt csinál amit akar. Ha ő nem Stallonéval akarja, akkor kész, nem vele készíti el a filmet. Ennyi. Ezen lovagolnak mostanság a The Expendables-rajongók, ami megcsinálta azt amit az emberek a Basterds-től vártak. Összehozta a nagy akció-ikonokat. Szerintem felesleges összehasonlítani a kettőt, két teljesen különböző film lesz.

 Együtt a csapat: (balról jobbra) Melanie Laurent; Christoph Waltz; Omar Doom; Daniel Brühl; Quentin Tarantino; Diane Krueger; Brad Pitt; ott hátul pedig Eli Roth áll

 

Az Inglourious Basterds címe ismerős lehet a régi háborús akciófilmek rajongóinak, ugyanis volt már egy ugyanilyen című filmecske Fred Williamson-nal és Bo Swenson-nal a főszerepben, Tarantino ugyanakkor tagadná hogy remake-et készített, szó nincsen erről, csupán a címet vette át. Szóval félreértés ne essék!

A filmet már bemutatták Cannes-ban idén, és eléggé megosztotta a kritikusokat és nézőket egyaránt, ámbár aki szereti Tarantinót, a kalapomat rá hogy ezzel a filmmel abszolút elégedett lesz. Legalábbis azok alapján amiket olvastam, erre következtetek. Továbbá tudni kell mire számítsunk. Ez itt nem feltétlen akciófilm lesz, itt a dialógusok fognak dominálni (ami azért nem olyan meglepő egy QT-film esetében), de azért lesz lövöldözés is, szóval aggodalomnak semmi oka. Azok a bizonyos Brigantyk viszont azt olvastam nem lesznek olyan sokat a filmben, úgyhogy az előzetes ne vezessen félre senkit, kicsit átverés az egész, a főszerep itt a fiatal Melanie Laurent-t illeti, aki a fiatal zsidó lányt, Shosannát alakítja, akinek a szüleit meggyilkolta a Jew Hunter néven ismert náci tiszt, Hans Landa, akit Christophe Waltz formál meg egyesek szerint Oscarra méltón. Apropó, díjat is nyert Cannes-ban, alakítását tényleg mindenki kiemeli.

Tarantino-rajongók, lehet számolni a napokat, Augusztus 20-ig van még egy kis idő, addig azonban újra lehet nézni a Kutyaszorítóban-tól kezdve a Jackie Brown-on át egészen a Death Proof-ig minden Tarantino-művet, és az sem árt szerintem ha megnézünk jónéhány spaghetti western-t is. Lesz itt mit elemezni úgy vélem.

Na itt van a legutóbbi előzetes:

 

Címkék: trailer quentin tarantino mellékesen inglourious basterds

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr881217171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása