HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Kritika: TWILIGHT (2008)

Konya Sándor 2009.06.27. 15:18

Igazi ponyva-szerelem, menthetetlenül romantikus tinifilm

Pedig az előzetes már eleve riasztólag hatott rám, ezért is csodálkozok azon, mennyire elnyerte tetszésemet ez a film. Egy újabb okádék tinédszerfilmre számítottam, ami divatos ugyan, de jövőre már senki nem fog rá emlékezni, és az egész úgy felesleges ahogy van. Szerencsére tévedtem! Nem tudom helytálló-e ez a kifejezés, de ami eszembe jutott miközben a filmet néztem, az az hogy ez bizony egy hamisítatlan ponyva-románc. A történet, a párbeszédek, meg úgy az egésznek az a gyermekien naiv romantikus látásmódja, maga az alapötlet hogy a lány beleszeret egy vámpírfiúba, és hogy mindezt a rendezőnő olyan természetességgel kezeli hogy az ész megáll. Gyanítom hogy maga a könyv sem lehet több egy egyszerű kis romantikus regénynél, és ezt most nem gonoszkodásként mondom, mert ez jó, ilyenek kellenek! A románc kell az embernek! Ami leginkább megfogott a filmben, az az hogy tényleg teljesen beszippantja az embert ebbe a világba, és elhiteti velem hogy igenis persze, vápírok vannak, de ami a legfontosabb, hogy létezik igaz és halhatatlan szerelem. És ez a tulajdonsága, ez a naivitása ragadott meg totálisan. Tündérmese ez lényegében, nem más, mint egy szépen megírt tündérmese, és mint olyan remekül megállja a helyét! A képek hidegsége, a hangulat, a helyszín, a mellékszereplők, és az hogy végre nem ilyen idióta idegesítő-vicceskedő mellékszereplők szerepelnek, hanem olyanok, akiket az ember tényleg megkedvel, mégha nem is jut nekik olyan nagy játékidő. Nem akarok nagyon ömlengeni, végülis ez tényleg nem egy korszakalkotó film, de az a helyzet hogy kellemes csalódás akkor is, és olyan amit akár újra megnéznék, és DVD-n is szívesen megvenném. Ártatlan romantikus film, ami ne akar többnek látszani mint ami. Ami pedig a szereplőket illeti, kiemelném Kristen Stewart-ot, akit én nagyon megszerettem ebben a filmben. Tetszett hogy olyan megközelíthetetlen maga a karakter, olyan hideg és különc, csendes és visszahúzódó, tudod olyan, akit az ember egyszerűen nem tud kiismerni, hiába próbálkozol, nem megy az Istennek sem, de aztán jön valaki és felolvasztja a jeget. Ez Edward, a mi vámpírunk. Mindketten különcök, mindketten kockázatot vállalnak azzal hogy egymásba szeretnek, de egyikőjüket sem érdekli, mert a szerelem legyőz minden éhséget és gyötrelmet. Készek feláldozni akár saját magukat is. Hát nem erről szól a szerelem? Hát nem szép? Hát dehogynem!

Ja, és így mellékesen, kiegészítő elemként fűzném hozzá: a csókjelenet jó volt! Vagyis dehogy jó, nagyon JÓ! A zenét is kiemelném, szintén nagyon tetszett!

Csak ajánlani tudom ezt a filmet!

Címkék: kritika csók 2008 romantikus vámpír kristen stewart tinifilm halhatatlan szerelem

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr991211989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása