HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Kritika: K-19: THE WIDOWMAKER (2002)

Konya Sándor 2009.06.27. 12:49

Kathryn Bigelow 2002-es filmjével egy igazán izgalmas tengeralattjáró-filmet készített el, melyben ugyanúgy feltűnnek az olyan dolgok mint önfelálodozás, tisztelet, stb, ugyanakkor jó adag suspens-szel is meglepett minket a rendező kisasszony.

Azért lássuk be, ilyenre nem sokan képesek manapság. Mostanság, amikor már minden az effektekre van kihegyezve, a színészi játék háttérbe szorul, és tényleg kevés az olyan film amit az ember úgy néz hogy a körmeit lerágja izgalmában. Akinek sikerül ezt elérnie, azelőtt fejet hajtok mélyen, és még inkább tiszteletet érdemel, ha mindezt egy nő viszi véghez, míg férfitársai csak próbálkoznak. Esetünkben egy igazi régivágású akciófilm van, kis klausztrofóbikus hangulattal megspékelve, egyszerű történetet mesél el egyszerűen, ámde nagyszerűen, minden túlspilázás nélkül. Izgalomban nincsen hiány, látványban nem okoz csalódást, és emelje fel a kezét aki nem élvezi ha két olyan karizmatikus színész mint Liam Neeson és Harrison Ford egyszerre szerepelnek a vásznon. Mindkettejük remek alakítást nyújt, persze nem olyat amire emlékezni fogunk sokáig, szóval ne számítsunk Brandói szereplésre, de jók voltak nagyon! Ami sokat dobott a filmen, az kétségkívül a házimozirendszer, remekül van megcsinálva az 5.1-es keverés, sok jelenetnél majd' berosáltam, annyira az események közepén éreztem magam hogy az hihetetlen.

Nem válik klasszikussá, de egyszeri nézésre mindenképp javallott. Azért mondom hogy egyszeri, mert én speciel nem szívesen ülnék le megint megnézni, mert kicsit száraz film, ezt be kell vallani, legalábbis az én ízlésemnek mindenképpen az, minden izgalom ellenére. Száraz, és néha kicsit olyan dokumentumfilm-jellegű, ami nem is meglepő, hiszen az elején olyat látunk hogy National Geographic, szóval nem kell ezen meglepődni. De tényleg egy olyan film amit feltétlen meg kell nézni, mert izgalmas és mondhatni akciódús.

Címkék: kritika harrison ford 2002 akció liam neeson kathryn bigelow régivágású suspense

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr401211817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása