HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Kritika: CHANGELING (2008)

Konya Sándor 2009.06.27. 16:15

Clint Eastwood ahogy idősödik, úgy válik Hollywood egyik legnagyszerűbb történetmesélőjévé és filmrendezőjévé, biztos kezű profivá és elsőszámú példaképemmé

"I'm not your mother! I want my son back! Damn you!"

Ritkán bőgöm el magam filmen, de ezen még én is kis híján elsírtam magam. A vége olyan döbbenetesen hatásos volt (de nem hatásvadász!), hogy könnyek gyűltek a szemembe és teljesen rabjává váltam a képeknek és minden másnak amit Eastwood és csapata elém tálalt. Igaz történet alapján készült e film, de ezt tudja mindenki, és az hogy az ember ezt tudja, hogy ez a sztori nem csupán egy újabb agyszülemény, még sokkolóbb az egész, még inkább hüledezik a néző hogy "Te jó ég, ilyen lehet?" Hát most már tudjuk: ilyen bizony előfordult régen.

Olyan ez a film, mintha Hollywood aranykorában készült volna. A stílus olyan régies, látszik hogy Eastwood-ot aztán nem érdeklik a trendek, úgy megy velük szembe ahogyan csak tud, egy valami érdekli: hogy elmeséljen egy történetet minél jobban. Az alaptsztori alapján persze aggódtam némelyest hogy az egész túl száraz lesz, az ilyet el lehet könnyedén cseszni, ha nincs tehetsége az embernek, de szerencsére Clint-nek aztán van tehetsége, ő tudta hogyan kell ezt elmesélni. Nem rugaszkodott el a valóságtól, ugyanakkor az eredmény egy igazi, vérbeli thriller csodás színészekkel, de legfőképpen itt Angelina Jolie-ra gondolok. Belőle úgy gondolom a rendező úr kihozta a maximumot. Az alakítása szívszaggató, hátborzongatóan jó, és annak ellenére hogy itt nem egy szép nőt alakít, mégis szép! Na jó most ez ellentmondásnak hangzik, de nem baj. Amolyan klasszikus hollywood-i szépség Ő, amilyen volt anno Grace Kelly, Rita Hayworth, Ava Gardner, stb. Most már sejthetitek mire gondolok. Gyönyörű és kitűnően játszik. Azért ilyet ritkán látunk ma. A film befejezése kérdőjelet hagy maga után, happy end-re ne számítsunk, de ugyanakkor mégsem teljesen nyugtalanító a befejezés, valamit ad, konkrétan egy kis reményt. A remény az, melybe kapaszkodhatunk.

Megrázó moziélmény volt tehát, amit feltétlen újra kell majd néznem minél hamarabb. Ami pedig Clint Eastwood-ot illeti: ez az ember valóban rengeteget adott a filmvilágnak, hálásak lehetünk Neki hogy talpon áll és rendületlenül készíti a jobbnál jobb filmeket! Csak így tovább, öregfiú! :)

Címkék: kritika thriller 2008 dráma angelina jolie igaz történet cline eastwood könnyfakasztó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr741212074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása