HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Kritika: CHILDREN OF MEN (2006)

Konya Sándor 2009.06.24. 19:30

Hát ilyen volna a jövő? Lepusztult, elbasz*dott világ ahol már minden nő meddő, és nem születik egyetlen újszülött sem? Semmi csili-vili cucc, semmi űrjárgány, nincs Dredd bíró, sem John Spartan, nincsenen hiperszuper automobilok, és akármit láttunk ezelőtt a jövőről, ennél fenyegetőbb még soha nem volt semmilyen futurista látomás.

Nem mindennapi filmről írok most, az egyik legjobb sci-fi filmről, holott a sci-fi elemek alig-alig találhatóak meg benne, de mégis vitathatatlanul az, csak éppen sokkal realistább szemléletmódot vett elő a rendező Alfonso Cuaron. 2027-et írunk a történet szerint, a világ rossz, lázadások történnek, merényletek, robbantások, szóval nem szívesen élne gondolom senki ebben a jövőben. Valamilyen szinten azért mégis reflektál a mi korunkra, és ezért válik ijesztővé és félelmetessé. Megtörténhet mindez? De meg ám! Meddővé válhat minden nő? Hát nem értek én az ilyesmikhez, de nem tartom kizártnak, amilyen szennyezett környezetben élünk manapság. Na de hagyjuk ezt, térjünk a filmre: a realisztikus megvalósítást említettem már, amit nem említettem azok az akciók, illetve a főszereplők. Az akciók zseniálisak! Pláne az a bizonyos egyetlen snittből álló akció-szcéna, amit méltán említ mindenki aki a filmről beszél. Attól majdnhogynem égnek állt a hajam, de leginkább a film végi akciótól szartam össze magam kishíján, amikor a Clive Owen által alakított Theo elmegy a lányért, közben utcai harc folyik, és érezni a veszélyt, hogy akármelyik golyó telibe találhat, és akkor annyi, kész, vége, nincs tovább. Ez az érzés remekül átjött. Gratula a készítőknek!

Ami a főszereplőket illeti, mindenki szolid teljesítményt nyújt, Clive Owen remek volt, Julienne Moore is kitett magáért (SPOILER!!! bár a halála váratlanul ért SPOILER!!!), de azt hiszem nem vagyok egyedül ha azt mondom: Michael Caine mindent visz! Az ő karaktere a film egyik legjobb része. Az a hippi-frizura, a hozzáállás a dolgokhoz, a viccelődés, az ember szívesen haverkodna egy ilyen emberrel, és hát Caine az Caine, őt nem igazán lehet nem szeretni. Ő egy ikon, akárhogy is nézzük, bár tény hogy szerepelt néhány fércműben.

Hogy alapmű-e? Nem tudom még, érnie kell bennem a filmnek, aludnom kell rá meg hasonlók. Pár nap múlva kiderül. De azt hiszem az. Ritka kincs...Ennyi biztos.

Címkék: kritika 2006 utópia sci fi michael caine clive owen alfonso cuaron julienne moore

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr211206260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása