HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Kritika: APOCALYPTO (2006)

Konya Sándor 2009.06.24. 18:39

Mel Gibson Hollywood "újdonsült" fenegyereke, mármint véleményem szerint. Erre a következtetésre abból a tényből jutottam, hogy nála bátrabb, tökösebb direktor rég látott a nagyköltségvetésű filmek fellegvára. Hogy miért tökös? Ugyan ki más merne készíteni a majákról egy idegen nyelvű, feliratos filmet? Na ugye hogy nem sokan! Gibson bezzeg fogta magát és elkészítette a filmet, ami szerintem az utóbbi idők egyik legragyogóbb akció-kalandja lett, a 2000-as évek egyik legjobbja, simán ott van a Top 5-ben.

A film maga majdnem 2 és fél órás, de egy percre sem éreztem unalmasnak, mindvégig magával ragadott, beszippantott a világ, teljes valóban ott éreztem magam abban az erdőben, és ezt valószínűleg mondjuk nagyban köszönhetem a házimozi-rendszeremnek, ami azért nagyott dobott a hangulaton. Brutális hangzás, DTS-ben, az akciók ütöttek mint a légkalapács.

 

 

 

 

 

 

A történet persze nem nagy eresztés, de ezt nem szabad negatívumként említeni, mert ez így jó, így tökéletes. Egyszerű, ámde nagyszerű alapon, tudjátok hogy működik ez. Néha a kevesebb több.

Összességében egy régivágású, lendületes film ez, egyik kedvencem. Semmiképpen nem egyszernézős részemről, leginkább azok miatt az apró ámde lényeges részletek miatt, mint például amikor az anyuka "bevarrja" a kisfiának a sebét. Alapmű!

 

Címkék: kritika 2006 akció mel gibson kaland régivágású

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr121206137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása