HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Isten éltessen Cheech!

Konya Sándor 2009.07.13. 16:58

Oké. Ki is ez az ember? Az avatott filmőrültek biztosan tudják, akik nem tudják azoknak elmondanám, Cheech Marin született 1946 Július 13-án Los Angeles-ben, eddig 91 filmben szerepelt, ma lett 63 éves. Több sorozatban játszott, illetve vendégszerepelt, állandó szereplő volt Don Johnson partnereként a Nash Bridges-ben, és akik tisztában vannak Robert Rodriguez munkásságával, azok ismerhetik őt az Alkonyattól pirkadatigból (ahol ha jól emlékszem vagy 3 szerepe is volt), a Desperadóból ("A csapost sosem ölik meg."), vagy éppen a Volt egyszer egy Mexikóban is alakított kicsit, mint félszemű informátor. A legsikeresebb szerepe azonban, ami egyben debütje is volt színészként, az az Up in Smoke-beli alakítása, amiben Tommy Chong-gal karöltve szívták magukat agyon, és tanították meg millóknak azt a bizonyos szívj, lazulj, lopd a napot-életérzést. Ez a film volt a füves-komédiák előfutára ha úgy nézzük, '78-ban láthatta először a nagyérdemű. Ő és Tommy Chong több filmben játszották el ugyanazt a párost, országos cimborák voltak, több fellépésük is volt humoristákként, dalokat írtak, bohóckodtak és játszottak, mígnem persze szétváltak. Humoruk kissé zsibbasztó és fárasztó, de félreismerhetetlen és sokszor bizony görbe tükröt állítottak az amerikai nép elé. Ez most merész hasonlatnak tűnik, de talán Voga-Turnovszkyhoz tudnám őket hasonlítani, csakhogy itthoni példával dobálózzak. Engem legalábbis rájuk emlékeztetnek. Ha esetleg valaki még nem találkozott Cheech és Chong munkásságával, az kaphat egy kis ízelítőt a stílusukból, jövő héten Július 22.-én szerdai napon, éjjel 0: 45-kor (na jó, az már akkor csütörtök), akkor tűzi műsorára a TV2 a Cheech és Chong - Kifelé a szobámból! című filmet, ami igazából dokumentumfilm, de nagyon vicces! Igaz hogy szinkronnal nem nagy élvezet, de akit érdekel tekintse meg!

BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK CHEECH MARIN-NAK, REMÉLEM MÉG SOKÁIG FOG ÉLNI!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr741244013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása