HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Kritika: PUNISHER: WAR ZONE (2008)

Konya Sándor 2009.06.25. 13:51

Csak tudnám hogy az igazán fasza filmek miért nem jutnak el a magyar mozikba! Persze, persze, még mielőtt megszólalnál, tudom, rengeteg remek film eljut hozzánk, de sok olyan van ami nem, pedig én azokat nagyon szívesen nézném moziban, nem pedig csak itthon DVD-n, akármilyen frankón is szól és szép a képe. Azért a filmeknek mégiscsak moziban a helyük, amit nagyvászonra csinálnak, azt nagyvásznon kell látni, és punktum!

Ez a film ugyebár egy képregényadaptáció, ezt tudhatja mindenki, vagy aki mégsem tudja, az most már tisztában van a dologgal. Mégpedig a Marvel-univerzum egyik legvagányabb, legkeményebb tagjáról szól, aki - miután családját a maffia meggyilkolta - megesküdött hogy megtisztítja az utcán a mocsoktól, értsd: elintézi szépen akkurátusan az összes seggfejet. A történetre tehát nem érdemes sok szót fecsérelni, nem sok van neki, de amennyi van, azt azért korrektül végigviszi, persze több-kevesebb szépséghibával. Ami a lényeg a filmben, azt viszont bele kapjuk a pofánkba! Már az első jelenet, amikor rajtaüt Frank a rosszfiúkon, már akkor lehengerel minket, törnek a csontok, toroknyiszálás, fejlevágás, csillárról fejjel lefelé való lövöldözés, és ez még csak a film eleje, a későbbiekben csak durvább lesz a dolog. Az akciók tehát fantasztikusak! Amolyan '80-as évekbe illő, kb. olyan az egész mintha amolyan "aszfalt Rambo" lenne, ugye dzsungel helyett, a nagyvárosban irtja a népet az "úrfi". Az igaz hogy a helyszínek általában itt sötétek, éjszaka játszódik a film nagy része, de szerencsére el tudták kerülni hogy az akciókból szart se lássunk, mindent ki lehet venni alaposan, legalábbis véleményem szerint. Igazi über-brutál akciókat láthatunk, tökös kivégzéseket, csak a számat tátottam egész végig, és roppant kielégítőnek éreztem. Ami viszont az egészben a legviccesebb hogy mindez egy NŐ(!!!) műve, és mint olyan, hát alaposan lealázza férfitársait, akik mondvacsinált akciófilmeket gyártanak (lásd: Len Wiseman, aki megszentségtelenítette a Die Hard-szériát). Látszik a verekedés-szcénákon hogy olyasvalaki koreografálta őket, aki konyít is valamit hozzá, az egész ad a filmnek egy vékonyka realista jegyet, persze csak épp annyit amennyire szükségünk van hogy elhigyjük: a Megtorló nem egy szuperhős, ő is vérzik, sebesül, és ha kell akár egy ceruzát is feldug az orrába, csakhogy helyrerakja azt. Ray Stevenson pedig remek, az arcára van írva hogy igazi keményfiú, elég néznie és máris rájössz hogy ő az az ember akivel nem szarozhatsz mert a következő pillanatban az orrod az agyad helyére kerül. Szóval az akció része kipipálva. Nem szívesen beszélek arról ami nem működik, de ha kritizálnom kéne, akkor azt mondanám: Julie Benz még mindig nem valami jó színésznő, attól függetlenül persze a Rambóban szerettem és itt sem zavart különösebben, de kicsit kilógott a lóláb. Ennyi volna a negatív? Hát számomra igen. Jaj, de azért még pár szót a rosszfiúkról! Dominic West játsza Punisher nemezisét Jigsaw-t, aki egy igazi vadállat. A színész egész egyszerűen brillírozik!! Valósággal lubickol a szerepében, vicces, félelmetes, és mondom, öröm nézni őt ahogy gonoszkodik. Igazi "B"-gonosz, de a legjobb fajtából, és ugyanez vonatkozik a pszicho-öcsikére, LBJ-re (bocsi, James), akinek van egy kis beütése, szívesen kannibálkodik ha úgy tartja a kedve. Na ők ketten együtt, fantasztikusak!

A finálé persze véres, és durva, és roppant kielégítő, igazi klasszik-vérfürdő, amit az akció-rajongó emberke szívesen néz. Előkerülnek a fegyverek, ökölharc, áldozatvállalás, minden ami kell. Tökös akció ez, egy olyan rendezőnőtől aki tökösebb az összes férfitársánál! I LOVE YOU LEXI!

Címkék: kritika akció 2008 80 as évek kannibalizmus bosszú képregény adaptáció punisher

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr551207701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása