Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Mil gritos tiene la noche (Pieces) 1982

Konya Sándor 2009.08.23. 15:55

Egyszerű vonalvezetésű, jól megszokott klisék mentén haladó slasher-mozi sok-sok vérrel, levágott testrészekkel és meztelenül flangáló fiatal lányokkal. yummie

Erről van szó! Nem hallottam erről a filmről amíg Eli Roth nem említette mint egyik kedvenc filmjét és nem beszélt róla. Ma véletlenül ráakadtam (isten áldja a youtube-ot!), és megnéztem. A nyitány már alapból lesokkolt, megadta az alaphangulatot: egy kisfiú baltával nekiesik az anyjának, miután az szépen megdorgálta amiért a srác egy meztelen nő fényképét rakta ki puzzle darabkákból. Balta a fejbe, többször is. Erős kezdet, és igen hangulatos. Nem épp gyerekeknek való, na de ha horrorról van szó, akkor ne is finomkodjunk! Még szerencse hogy ez a '80-as évek, itt még bátrak voltak a filmesek, meg ez nem is az a jól ismert darab (kac), ez egy kis rejtőzködő gyöngyszem, azok számára hangozhat ismerősen akik otthonosan mozognak a grindhouse-filmek világában. Természetesen van benne némi Péntek 13 hatás, már ha a meztelen lányokat nézzük, csak itt a gyilkos nem machetével öl, hanem láncfűrésszel, és egy suliban szedi áldozatait. Elég durva film, de mocskosul szórakoztató. A színészi játék meglepetéseket ugyan nem tartogat, ámbár van egy-két remek pillanat, ami elég megmosolyogtató, de ezért is szeretem ezeket a filmeket. Alacsony költségvetés, jobbára ismeretlen színészek, el tudom képzelni micsoda móka volt a forgatás.                                  

Ha a láncfűrész berreg, akkor nincs kegyelem, a gyilkos levág minden testrészt: láb, kar, fej, a nyomozók meg csak vakarják a fejüket, és minden erejükkel azon vannak hogy elkapják a gyilkost. A rendőrfőnök szájából folyton lóg egy kis szívar, ami nincs meggyújtva, és hiába kér állandóan az emberétől, az nem ad neki mert nem dohányzik. Oké, ez így egy jelentéktelen kis apróság, de nekem tetszett. "Give it up, lieutenant!" Mondta amikor gyufát kért tőle a felettese. Van egy fiatal srác, aki segít a rendőröknek a nyomozásban, összejön egy beépített lánnyal, a végén a lányt elkapja a gyilkos, a gyilkos pedig olyan ember akiről nem is gondoltuk volna. Vagyis igazából gondoltam hogy ő, de volt még egy másik ipse is akire gyanakodtam. Persze a felmentősereg még épp időben érkezik, a lány megmenekül, a gyilkos lelepleződött, de mint minden tisztességes horrorfilmben, itt is van a legvégén egy "slusszpoén", ami itt olyannyira randomnak és banálisnak hat hogy lehetetlen nem imádni azt az utolsó képkockát.

Összegezve: beteg, véres, de piszok-szórakoztató film azoknak akik már unják a sok vizezett horrort. Erősen ajánlom!

8.5 a 10-ből

Címkék: kritika horror szex 1982 erőszak vér gore tinik pieces meztelen lányok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr161332850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása