HTML

Geekgasm

Egy szerény kis blog, ahova leírom minden, filmekkel kapcsolatos élményemet, legyen az mozi, TV, DVD, Bergman vagy Uwe Boll, kicsi vagy nagy, amit nézek, arról írok, mert mindenem a film, és szeretnék ennek hangot adni, bár hangja ennek éppen nincs, de azért ugye értitek? :) Lehet vitázni, lehet egyetérteni, lehet fújolni, a lényeg hogy a közös érdeklődési kör a FILM legyen. Mert filmek nélkül ugyan hol lennénk? Írjatok ha akartok (ide, erre a címre, ni: konya.s@freemail.hu) Ó, és...Csak így mellékesen! Látogassátok ám egy kedves leány blogját is, aki történetesen egyik legkedvesebb barátnőm! http://parasztpoetry.blog.hu/

Friss topikok

Linkblog

Van Damme Seagal nyomdokain: VAKVÁGÁNYON kritika

Konya Sándor 2009.07.20. 12:39

A Vakvágányon épp olyan mint Seagal klasszikusa, a Száguldó erőd, csak épp itt Van Damme az aki arcon rúgja az ellent, és Van Damme ugyebár nem sokat konyít itt a sütéshez-főzéshez. Védi a családját, üti a rosszakat, és közben visszautasítja Laura Harring csodálatos testét. Hiába no, ilyen az igazi mintaférj.

A történet mint mondottam erősen hajaz a Seagal-filmére, itt is gonosz terroristák (oké, tudom a gonosz itt felesleges jelző, mert hogyan is lehetne egy terrorista jó? bocsi) eltérítik a vonatot, amin Van Damme, azaz Kristoff épp egy hölgyet kísér főnöke megbízásából, aki valami fontos infónak a birtokában van, ezért épségben át kell kísérnie őt a határon, a rosszfiúk meg ki akarják nyírni őket. Plain and simple.

A film maga roppant buta, már ha szabad ilyet egyáltalán megjegyezni egy Van Damme-filmnél. Az effektusok bénák, a szövegkönyv sem nagy eresztés, és...Na jó, az akciók nekem speciel tetszettek, de én nagyon elvetemült emberke vagyok. Az igazság az hogy amilyen szar ez a film, nekem annyira tetszett az egész, úgy ahogy van a béna effektjeivel, a béna dialógusaival és a néhol idétlen vágástechnikájával együtt. Ez az a helyzet amikor egy film olyan rossz hogy az már szinte jó. Damme csávó tisztességgel pofozkodik, de tényleg frankón üt mindenkit, a rosszfiúk gonoszkodnak, és van néhány idióta mellékszereplő, dehát ez ezzel jár, nem? Az ilyen filmekbe amúgy mindig van egy idegesítő mellékszereplő aki aztán kiveszi a részét a fináléban, értsd: segítséget nyújt a jófiúnak, habár itt nem közvetlenül neki, de mindenképpen segít. De most mit panaszkodjak? Hiszen ez egy harmadkategóriás akciófilm, szóval a számat be is fogom, mert:

a, Tényleg végig szórakoztam az egészet

b, Egy ilyen filmnél az embernek ne legyen elvárása

c, A trash-t igenis szeretni kell!

És ezt az utóbbi mondantomat hadd fejtsem ki. Miért is rajongok a trash-ért, illetve az ehhez hasonló egy kaptafára épülő filmekért? Mert itt látszik hogy le sem szarják a nagyközönség igényeit, egyszerűen csak csinálják és kész, és ami nekem még lejön belőle, hogy valószínűleg jól is szórakoznak a forgatás közben. Itt nincsen sztár, Van Damme mondjuk sztár, de nem az a kategória, nem egy Tom Cruise, ha értitek mire gondolok. Ő a "B"-filmek sztárja. Egyszerűen csak csinálja azt amit egy olyan két évtizeddel ezelőtt elkezdett. Üti a rosszakat, szórakoztatja a népet. Persze voltak már jobb napjai is, de könyörgök, örüljünk már egy kicsit! Különben sem kell mindent olyan kurva komolyan venni, üljünk le, nézzünk még több ilyen filmet és szórakozzunk, nevessünk! Ezért készülnek ezek, hogy mi nézők jót szórakozzunk. Gagyi effektek. És akkor mi van? Ez is része az élménynek, na. Tessék tisztelni Van Damme-ot és társait!

Címkék: kritika 2002 akció trash jean claude van damme b film

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr341256396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása